Peter Swinkels (1956) studeerde aan het Conservatorium van Maastricht de hoofdvakken Dwarsfluit, AMV en Koordirectie.
Na zijn opleiding was hij 30 jaar werkzaam als muziekdocent aan de toenmalige Stichting Kreato.

Sinds 2004 werkt Peter bij Muziekcentrale Adams in Ittervoort als manager van het Adams European Flute Centre. Tevens is hij eigenaar van Muziekschool De Nootzaak in Heythuysen.

Als geboren en getogen Heythuysenaar is hij erg nauw met het culturele leven in zijn woonplaats betrokken. Zo was hij (mede-) oprichter en dirigent van Mannenkoor De Leudalzangers, Kinderkoor De Nachtegaaltjes, De Heytser Hofzengers en de Jeugdharmonie van Harmonie L'Union, waarvan hij ruim 45 jaar lid is.

Peter was tevens 25 jaar lang voorzitter van het plaatselijke Kindervakantiewerk.

 

 

Luc Jakobs (1956) studeerde Schoolmuziek en Theorie der Muziek aan het Maastrichts Conservatorium. Sinds 1985 is hij aan dit conservatorium verbonden als docent Muziektheorie.

Tevens is Luc actief als dirigent. Hij volgde directiecursussen bij o.a.

Daniël Reuss, Jos van Veldhoven, Daan Admiraal en Jaap Hillen. Luc was 21 jaar dirigent van Kamerkoor Couleur Vocale, waarmee hij 3 cd’s opnam. Momenteel dirigeert hij sinds 1994 het Gemengd Kerklijk Zangkoor St. Caecilia te Heythuysen. Met projectkoor Multivocaal gaf hij in het voorjaar van 2015 een zeer succesvolle uitvoering van het Requiem van Fauré. 

In 2017 nam hij het initiatief om met enige regelmaat uitvoeringen van Bach cantates te verzorgen in Heythuysen. Inmiddels is de Stichting Bach Cantates Heythuysen en feit en wordt er elk kwartaal een cantate uitgevoerd met koor orkest en solisten.

Verder speelt Luc in enkele bands, zo is hij bijv. toetsenist van de band Matchbox, die veel muziek van de Amerikaanse band Steely Dan op het repertoire heeft staan.

Luc heeft vele koorwerken gecomponeerd en gearrangeerd. Ze worden uitgevoerd door koren over de hele wereld.