Dit zijn onze gasten op zondag 

18 december 2022, let wel: 13.30 uur

 


muziek

Zanggroep Kazoo

Zanggroep Kazoo is een koor dat telkens weer laat horen en zien hoe boeiend en eigentijds koorzang kan zijn. Het koor durft out of the box te denken. Zo zongen ze al eens het Central Park concert van Simon & Garfunkel, verzorgden ze meerdere jaren een heus Top 2000 concert en voor 2023 staat een concert op het programma dat geheel gewijd is aan Sting. Vandaag brengt het koor o.l.v. Pieter Steenvoorden een programma dat helemaal in de sfeer zit van deze tijd van het jaar. 

 


historie

Pieter Knippenberg

In deze adventstijd bereiden we ons voor op het naderende Kerstfeest. We decoreren ons huis met een boom, met lichtjes en slingers en spuiten kunstsneeuw tegen de ramen. We proberen een soort van “Dickensiaanse sfeer” op te roepen. Maar wat is dat, en hoe is dat ontstaan? Hoezo kreeg Charles Dickens het voor elkaar dat de halve wereld in deze tijd een sfeer tracht na te bootsen die hij rond het midden van de 19e eeuw al schiep? We gaan opzoek naar antwoorden met docent Engels Pieter Knippenberg.


fotografie - literatuur 

Frits Criens en Ad Lamerigts

Musicus Ad Lamerigts is in het Midden-Limburgse vooral bekend als bevlogen saxofoonist/docent en dirigent. De laatste jaren echter is Ad steeds meer bezig met fotografie. Hij maakt foto’s die meer oproepen dan ze in beeld laten zien. Stadsdichter Frits Criens omschreef deze onderliggende laag in sonnetvorm en deze symbiose leverde een prachtig boekwerk op met de titel “Gestilde tijd”, die beide heren vanmiddag aan ons zullen presenteren. Een prachtig muzikaal samenspel van beeld en taal.


column

Ben Ubachs

Ben Ubachs werd geboren in Maastricht. Hij was journalist, ondernemer en is nu freelance schrijver. Momenteel woont hij in Herten. Daar kijkt hij met af en toe gefronste wenkbrauwen om zich heen. Mild en humorvol, af en toe ook wat scherper, legt hij in zijn columns zijn indrukken vast en houdt de lezers een spiegel voor. Feiten en fictie vullen elkaar daarbij naadloos aan.