Programma Cultureel Café

zondag 2 december 2018

15:00 - 17:30

 


Tilly Kraaijvanger

In Chiang Mai, de zilverstad van Thailand, leerde Tilly Kraaijvanger uit Weert om haar passie en fascinatie voor zilver om te zetten in ringen, armbanden, hangers en oorbellen, die vaak een vorm, tekening of lijn hebben die iets natuurlijks heeft en doet denken aan boomschors, takken of grillige rotsformaties.

De natuur, in al haar organische verschijningsvormen, is dan ook haar voornaamste inspiratiebron.
Sierraadsels noemt ze haar unieke creaties en u gaat vandaag met haar kennis maken. 

 

http://www.sierraadsels.nl

 


Mannewerk

Herenkwintet Mannewerk neemt ons mee op een muzikale reis in de gedachtenwereld van mannen van middelbare leeftijd en daarnaast naar wat hun beweegt, bezighoudt, verwondert, dwars zit, ergert of doet glimlachen. Verwacht geen spetterende show met bombastische licht- en geluidseffecten, rookgordijnen, dranghekken of choreografische hoogstandjes (daarvoor ontbreekt de nodige lichamelijke souplesse en klopt in deze de veronderstelling dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen...), maar geniet van intieme, sfeervolle luistermuziek.


Frits Criens

Onze stadsdichter zal ook in deze aflevering van het Cultureel Café zijn spot-licht laten schijnen op ogenschijnlijke onnozelheden, ongewone gewoontes, onopgemerkte opmerkelijkheden en onwaarschijnlijke waarschijnlijkheden die u en ik dagelijks meemaken en terloops terzijde schuiven maar waarvan hij een verhaal kan maken waarvan u achteraf denkt: ja, zo zou je het ook kunnen zien.

 

 

www.fritscriens.com


Mystery Guest

We kennen hem allemaal wel, al vanaf we klein zijn, maar kennen wij hem wel echt? Wie is hij, wat drijft hem?
Ja, hij is een ware kindervriend in de goede zin des woords. Bovendien is hij een heilige die, ondanks zijn vergevorderde leeftijd, nog regelmatig paard rijdt en dat zelfs, naar men zegt, over daken.

Hij komt met veel bombarie op een heuse stoomboot naar ons land gevaren, geeft op zijn verjaardag aanstaande donderdag kwistig geschenken aan hen die braaf waren en verdwijnt daarna als een dief in de nacht naar zijn vermoedelijke woonplaats Madrid.

Een ontmoeting met een mysterieuze weldoener. 


Pieter Knippenberg en Jos Vossen

 

Heemkundevereniging Heitse werkt aan een nieuwe uitgave. Het wordt een boek waarin HVH de straat- en buurtnamen in het dorp van een verklaring probeert te voorzien.

Een kwartet van schrijvers, allen lid van de vereniging heeft zoveel mogelijk plaatselijke toponiemen vergaard en is nu bezig de herkomst ervan te verklaren. Pieter Knippenberg en Jos Vossen, beide lid van het schrijversteam geven een toelichting op de gevolgde werkwijze                                           en zullen ongetwijfeld niet nalaten al wat Heitserse toponiemen te verklaren.

 

 

www.heemkundeverenigingheitse.nl