Dit zijn onze gasten op 

zondag 22 oktober 2023


beeldende kunst

Jan van Riet

Jan van Riet werd geboren in een klein boerderijtje in het buitengebied van Heythuysen vanwaar hij op 9-jarige leeftijd verhuisde naar Weert waar hij nog steeds woont. Jan tekent en schildert al zijn hele leven. Naast een carrière in de drukkerswereld tekende en schilderde hij creaties voor carnavalsoptochten en decors voor de Weerter Bonte Avonden maar geleidelijk veranderde hij deze decoratieve vorm van werken naar een meer creatieve. Tegenwoordig stelt Jan zijn talenten beschikbaar aan de medemens door te schilderen met mensen met dementie. Ook werkte hij mee aan het onlangs verschenen Heitsers Waordebook. Vandaag gaan we nader kennismaken met deze veelzijdige medemens.


muziek

Barn & Belle

Lea Lomans en Jesse Deledda die samen het duo Barn & Belle vormen, leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Maastricht en vonden elkaar in hun liefde voor Americana, Ragtime en Swing. Ze hebben inmiddels al vele prijzen gewonnen. Zo ook op 2 oktober 2022 tijdens de finale van de Dutch Blues Challenge. Daardoor mochten ze Nederland vertegenwoordigen tijdens The International Blues Challenge 2023 in Memphis, Tennessee. Daar bereikten ze de halve finale, een bijzondere prestatie!

Hun muziek laat zich het beste omschrijven als Americano & Roots en wordt uitgevoerd als close harmony zang begeleid door country en folk instrumenten. Als u zich daar niks bij voor kunt stellen moet u zeker komen luisteren. En anders ook!


column

Frits Criens

Stadsdichter Frits Criens neemt ons in zijn traditionele column weer mee naar zijn fantasierijke verbeeldingswereld die hij altijd met een juiste balans tussen ernst en humor aan ons openbaart.

Frits is een innemend performer en verteller en doet dit zowel in het Nederlands als in het dialect. Voor zijn dialectwerk is hij meerdere malen bekroond.


light verse

Machiel Pomp

Light verse is een vorm van gedichten met een lichte, speelse toon, die door Drs. P ook wel als Plezierdichten werden betiteld.

Machiel Pomp is niet alleen docent Aardrijkskunde aan het lyceum Schöndeln in Roermond, maar is daarnaast ook cabaretier en schrijver van light verse gedichten. Hij werd zelfs meermaals gekroond als Nederlands beste light verse dichter!

Vandaag is hij te gast in ons Cultureel Café en kunt u kennismaken met deze speelse dichtvorm en uitzonderlijk getalenteerd dichter.