Dit zijn onze gasten op zondag 

2 oktober 2022

 


column 

Frits Criens

 Dit keer geen column van onze vaste gast, maar een gesprek over de nieuwe boeken die in coronatijd van zijn hand verschenen. Vreemde onthullingen over de man die een kip was, zoiets. En over de terugkeer van Modertaal, waar hij zijn Fritsvondigheden wekelijks prachtig neerschrijft in ons eigen dialect. Onze Stadsdichter in optima forma!


beeldende kunst

Leo Gielen

Van jongs af aan heeft Heythuysenaar Leo Gielen altijd interesse gehad in tekenen en schilderen. Op zijn 24ste is hij begonnen met het volgen van teken- en schilderlessen. Later heeft hij dit uitgebreid met het maken van beelden en sculpturen. Zijn interesses gaan uit naar het verbeelden van mens en dier. Hierbij maakt hij gebruik van materialen als hout, steen, brons en keramiek. 


heemkunde

Arno Gubbels, Pieter Knippenberg, Maarten Peskens

Onze plaatselijke Heemkundevereniging is erg actief op allerlei gebied en in vele verschillende media. In dit Cultureel Café wordt u geïnformeerd over de actuele bezigheden van de vereniging. Zo zal onder andere het nieuwe boek van Arno Gubbels over de familie Scheyven aan bod komen, de op stapel staande uitgave over Heitser toponiemen en het volgend jaar uit te brengen Heitser Waordebook, Plat, det is pas kalle.

 


muziek

Koen Vroemen

Koen Vroemen uit Ohé en Laak is een zeer jonge maar ook zeer begaafde pianist, organist en dirigent die wij graag tijdens dit CC aan u voorstellen.

 

Koen heeft zijn medewerking verleend aan vele projecten i.s.m. Opera Zuid, Philharmonie Zuid-Nederland, Studium Chorale en heeft hij reeds gemusiceerd met namen als Reinbert de Leeuw, Mirusia Louwerse, Martin Hurkens en Marjon Lambriks