Dit waren onze geëerde gasten op

zondag 3 februari 2019

 


Jacques Vriens

Jacques Vriens begon al op zeer jonge leeftijd te schrijven. Toneelstukjes voor zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Deze stukken werden opgevoerd in het hotel in Helmond, waar hij destijds woonde.

Jacques wilde toneelspeler worden, maar ook schrijver en meester voor de klas. Hij werd het alle drie en is momenteel de meest gelezen kinderboekenschrijver van Nederland. Kom kennismaken met deze geboren verteller! 

 

www.jacquesvriens.nl

 


Kleine Liedjes

Kleine Liedjes zijn eigenlijk grote liedjes die uitgevoerd worden in een kleine setting: slechts met gitaar en zang. Maar dus wel met een grote K en een grote L, van Krissie en Liesbeth Verstappen uit Heythuysen.
Twee zusjes die dezelfde passie delen: liedjes zingen om mensen te raken, te ontroeren of gewoon te vermaken. Maak vanmiddag kennis met Krissie en Liesbeth en hun prachtige Kleine Liedjes in hun geheel eigen stijl. Groots genieten!

 

www.kleineliedjes.com

 


Frits Criens

Onze stadsdichter zal ook in deze aflevering van het Cultureel Café zijn spot-licht laten schijnen op ogenschijnlijke onnozelheden, ongewone gewoontes, onopgemerkte opmerkelijkheden en onwaarschijnlijke waarschijnlijkheden die u en ik dagelijks meemaken en terloops terzijde schuiven maar waarvan hij een verhaal kan maken waarvan u achteraf denkt: ja, zo zou je het ook kunnen zien.

 

 

www.fritscriens.com


Gregoor van Gemert

Gregoor kwam als zoon van een beeldend kunstenaar al vroeg in aanraking met kunst en wist daardoor dat hij zelf geen beeldend kunstenaar wilde worden. Na beëindiging van zijn zakelijke loopbaan heeft hij desondanks alsnog gekozen voor een opleiding aan de Academie Genk Beeldende Kunst en Media, afdeling beeldhouwen. 

Hij kijkt met verwondering naar mensen, natuur, gebouwen, structuren en de actualiteit.

Aangevuld met lezen, museumbezoek en muziek, worden zo in zijn hoofd beelden gevormd die er driedimensionaal uit moeten in “echte” beelden.  

 


Will Verheesen

Hij exposeerde zijn foto’s al in 53 verschillende landen, ontving afgelopen april de EFIAP Distinction prijs van de Nederlandse Fotobond en afgelopen september de BPSA Distiction voor zijn portfolio “Autumn in Nanterre”.
Als dit u niks zegt moet u zeker kennis komen maken met deze gepassioneerde fotograaf uit Roggel, die van de meest normale dingen die hij voor zijn lens krijgt de meest fantastische kunstwerken maakt.
Een fascinerend fotograaf!

 

www.wverheesen.nl