Dit zijn onze gasten op zondag 

5 april 2020

 


architectuur

Jan van Kempen

Jan van Kempen uit Heythuysen, oud-docent tekenen en kunstgeschiedenis van St. Ursula- Horn en beeldend kunstenaar, raakte gefascineerd door de wereldberoemde Amerikaanse architect Richard Meier ( Newark 1934) die zowel het Getty-museum in Los Angeles als het Haagse stadhuis heeft ontworpen, naast vele andere gebouwen. Jan bezocht in 2008 en 2019 in beide jaren tweemaal "het Getty" en het Haagse Stadhuis meerdere keren. In L.A. had hij een interview met Michael Palladino, een van Richard Meier's partner-architecten. In het museum zowel als in het stadhuis kreeg hij toestemming foto's te maken; in het stadhuis kreeg hij bovendien een privé-rondleiding, ook in de niet voor het publiek toegankelijke ruimtes.

Jan komt een presentatie verzorgen over Richard Meier en de twee bovengenoemde gebouwen.

 

 


muziek

Teun Ramaekers

Fluitist Teun Ramaekers maakt al vanaf de oprichting deel uit van het Johan Straussorkest van André Rieu en reist met deze wereldberoemde Stehgeiger de hele wereld rond. Hij neemt ons mee naar de beginjaren van het orkest en gunt ons een klein kijkje in de muzikale keuken. Maar ook komt hij om muziek te maken: samen met collega Leon van Wijk, trombonist van het orkest maar ook een virtuoos op de accordeon, speelt hij voor u bekende en minder bekende melodieën op de fluit en tin whistle. Een uniek optreden!


column

Leon Verdonschot

We zijn er bijzonder trots op u in deze aflevering Leon Verdonschot te kunnen presenteren. Hij schrijft boeken, regisseert films en maakt radio- en TV-programma’s voor L1 en de VPRO.  

Leon is vaste columnist van Dagblad De Limburger en De Groene Amsterdammer en zijn columns zijn altijd boeiend, herkenbaar, veelal actueel en eigenlijk altijd veel te kort. Vinden wij!

Vandaag krijgt hij ruim tijd en gelegenheid zijn kijk op de wereld met u te delen in ons Café. 

 


fotografie

Hans Smulders

Deze voormalige burgemeester van de al even voormalige gemeente Meijel is een gepassioneerd natuurfotograaf die inmiddels al vier fotoboeken uitgaf met de meest fantastische natuurfoto’s van dicht bij huis tot heel ver weg. Zijn eerste boek was gewijd aan de natuur in zijn voormalige achtertuin, de Grote Peel, maar ook de natuur van het Leudal werd in een fotoboek vastgelegd. 

Maak kennis met deze veelzijdige natuurfotograaf die met zijn foto’s laat zien wat de natuur met hem doet. En hopelijk ook met u, natuurlijk!