Dit waren onze gasten op zondag 

1 mei 2022

 


column en literatuur

Leon Verdonschot

We zijn er bijzonder trots op u in deze aflevering Leon Verdonschot te kunnen presenteren. Hij schrijft boeken, regisseert films en maakt radio- en TV-programma’s voor L1 en de VPRO.  

Leon is vaste columnist van Dagblad De Limburger en De Groene Amsterdammer en zijn columns zijn altijd boeiend, herkenbaar, veelal actueel en eigenlijk altijd veel te kort. Vinden wij!

Vandaag krijgt hij ruim tijd en gelegenheid zijn kijk op de wereld met u te delen in ons Café. 


fotografie

Hans Smulders

Deze voormalige burgemeester van de al even voormalige gemeente Meijel is een gepassioneerd natuurfotograaf die inmiddels al vier fotoboeken uitgaf met de meest fantastische natuurfoto’s van dicht bij huis tot heel ver weg. Zijn eerste boek was gewijd aan de natuur in zijn voormalige achtertuin, de Grote Peel, maar ook de natuur van het Leudal werd in een fotoboek vastgelegd. 

Maak kennis met deze veelzijdige natuurfotograaf die met zijn foto’s laat zien wat de natuur met hem doet. En hopelijk ook met u, natuurlijk!

 


muziek

Sfyria

Het in 2022 opgerichte dwarsfluitkwintet SFYRIA is vernoemd naar de bijna uitgestorven fluittaal uit de bergen van Griekenland en wordt gevormd door 5 professionele fluitisten: Anita Knubben, Astrid Handels, Gitte Nijsten, Helen Hendriks en Inge Joerissen. Het fluitkwintet wil van zich laten horen op historische plekken met een eigen, door Limburgse blaasmuziek wortels gevoed, uniek geluid. Naast de dwarsfluit worden de bas, alt, piccolo en exotische fluit bespeeld.


literatuur

Frits Criens

 Dit keer geen column van onze vaste gast, maar een gesprek over de nieuwe boeken die in coronatijd van zijn hand verschenen. Vreemde onthullingen over de man die een kip was, zoiets. En over de terugkeer van Modertaal, waar hij zijn Fritsvondigheden wekelijks prachtig neerschrijft in ons eigen dialect. Onze Stadsdichter in optima forma!