Dit zijn onze gasten op zondag 

2 februari 2020

 


literatuur

Gaby Rasters

Schrijfster Gaby Rasters uit Weert jaagt haar droom na. Haar debuutroman Herkenning werd lovend ontvangen. Hierop volgde de trilogie Follow, Like, Share en de roman Nooit meer bang. Voor Nooit meer bang ontving ze zowel de jury- als de publieksprijs van de Valentijnprijs 2019.  De jury prees de Weertse met de woorden „we gaan nog veel horen van deze schrijfster”. Welnu, in deze aflevering van ons Cultureel Café komt ze aan het woord, over haar boeken, haar passie en gedrevenheid.


muziek en cultuur

Frans Swinkels

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat André Adams in een schuur achter zijn ouderlijk huis in Thorn begon met het repareren van muziekinstrumenten. Anno 2020 is Adams een wereldmerk dat muziekinstrumenten bouwt die door de beste orkesten wereldwijd gespeeld worden. Ook is Adams initiator en stimulator van tal van culturele en muzikale ontwikkelingen wereldwijd, maar zeker ook in onze regio. We praten met oud-Heythuysenaar Frans Swinkels, directeur van de firma Adams.


muziek

Dominique Vleeshouwers

Slagwerker Dominique Vleeshouwers uit Altweerterheide studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en wint als eerste slagwerker de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs 2020. Na het winnen van de TROMP international percussion competition in 2014 neemt zijn carrière een enorme vlucht en treedt hij op in binnen- en buitenland. Kom kennismaken met deze bescheiden doch boeiende internationale slagwerksolist, die bekend staat om zijn veelzijdigheid en zijn unieke performance, en het maken van out-of-the-box producties.


column

Frits Criens

Leudals Stadsdichter Frits Criens verzorgt dit keer weer de column. Wordt het een serieus verhaal over de politiek van Leudal? Een uitgewerkte anekdote over zijn laatste bezoek aan de plaatselijke poelier?  Of neemt hij u mee op een van zijn hilarische schijnreizen in het verleden of de toekomst. Laat u verrassen door onze lokale woordkunstenaar.