Dit zijn onze gasten op 

zondag 16 april 2023


boekbinden

Gijs Wortel

Gijs Wortel is boekbinder en werd opgeleid aan de Amsterdamse Grafische School en SGV in Utrecht. Hij werd docent en directielid op de Grafische MTS in Amsterdam en had diverse management functies bij twee grote boekbinderijen in Nederland. Gijs bindt nog steeds boeken op de traditionele manier en zijn vakmanschap is ongeëvenaard. We laten u in dit Café graag nader kennismaken met deze inspirerende man en zijn boeiende ambacht.


muziek

Bram Verheijen

Oud Heythuysenaar Bram Verheijen komt ons in dit CC verrassen met zijn prachtige stemgeluid dat hij moeiteloos koppelt aan de meest uitgesproken interpretaties van middeleeuwse gezangen zoals het Gregoriaans en Ambrosiaans.

Bram Verheijen leidt verschillende vocale ensembles en geeft workshops stemvorming in combinatie met monastieke spiritualiteit. Daarnaast is hij werkzaam als coördinator in de Benedictijner Adelbert Abdij te Egmond-Binnen.


column

Frits Criens

Of het nu over wolven gaat of bevers, over gestilde tijd in de weerspiegeling van een vennetje, over uw of onze buren en hun hebbelijk-en onhebbelijkheden, over vossen van de Spik of over Graaf Filips, Frits Criens, onze Stadsdichter van het Leudal, weet met zijn pen, soms scherp, soms zalvend maar altijd met die hem zo kenmerkende stijl onze zinnen te beroeren, zowel in het Nederlands als in het dialect, en in proza en poëzie. 


beeldende kunst

Giel Derks

Deze Heythuysenaar is een enthousiast tekenaar van portretten en cartoons. Zijn werk verscheen o.a. in diverse personeelsbladen, carnavalskranten, HALLO-magazine en het Heitsers waordebook. Hij werkt graag met elektronische tablets en met traditionele gereedschappen, zoals potlood en penseel. Vandaag kijkt Giel als cartoonist met ons terug op nieuwsfeiten van de afgelopen tijd, in Leudal en omgeving. Inspiratie genoeg, zoals we zullen zien. Verder komen portretten aan bod van bekende personen eveneens uit de regio en daarbuiten. Portretten waar het niet alleen om gelijkenis gaat maar ook om een eigen ‘handschrift’.